De invloed van eiwitten op huidkanker

Aan deze pagina wordt gewerkt.

De invloed van eiwitten op een plekje op mijn schouderblad dat mijn huisarts op 12-07-2017 beoordeeld als rustig. Het is geen huidkanker, en ze zegt dat het niet weg zal gaan. Toekomstige foto’s zullen daar uitsluitsel over geven.

Als peuter ging ik al met mijn ouders mee naar de boot. Van tiener af aan had ik eigen zeilboten waardoor ik tot mijn veertigste veel te veel onbeschermd in de zon ben geweest.

Op mijn 59ste slaagde ik voor HAVO-biologie waarvoor ik een jaar studeerde aan het Haarlemse NOVA-college. Ik leerde er veel over eiwitten en wil weten wat door de Gezondheidsraad geadviseerde eiwitten voor mensen kan doen.

Mijn lichaam is mijn lab dat steeds meer verouderingsverschijnselen vertoont. Ik onderzoek, meet, weeg, noteer, fotografeer en leer.

Op 26 mei maak ik mijn eerste voedingsstoffen-profiel in excel. Tot dan eet ik nog vlees (kip), rijst-quinoawafels, pompoenpitten, sesamzaad, 8 volkorenboterhammen, pure chocolade, fruit, aardappelen en groenten.

Foto 28-05-2017

Foto 04-08-2017

Voor 11 juni vind ik onderzoek met diermodellen genaamd ‘Dietary Glycine inhibits angiogenese during wound healing and tumorgrowth’/’Dieet met het eiwit glysine remt vorming van nieuwe bloedvaten vanuit bestaande bloedvaten gedurende wondheling en tumorgroei’. Reden voor mij om 10 gram gelatine, dat 19,051 gram glysine per 100 gram gelatine bevat, aan mijn dieet toe te voegen. Het zal echter tot 24 juni duren voordat ik een werkend rekenmodel in excel kan maken waarmee ik alle 40 voedingsstoffen die voeding kan bevatten over het totaal van wat ik per dag eet kan uitrekenen

 

Neem bij vragen contact met mij op.